wtorek, 24 czerwca 2014

Miód czekoladowy - alternatywa dla nutelli?

Miód czekoladowy, to przepis podwójnie Rzeszowski. Pierwszy raz kupiliśmy go będąc na wycieczce w Rzeszowie, a następnie znajomi z Rzeszowa nauczyli nas robić własny miód z czekoladą. Jest to wspaniała alternatywa dla dzieci zakochanych w nutelli.

Potrzebujemy słoik miodu oraz czekoladę (ja preferuje gorzką 70% lub więcej)

Miód powinien być płynny. Jeśli nie jest, trzeba go wsadzić do kąpieli wodnej (ale nie do wrzątku).

Czekoladę roztapiamy.

Miód przelewamy do garnka. Dolewamy rozpuszczonej czekolady. Mieszamy lub blendujemy i wsadzamy do słoików.

Pycha! Albo raczej - miodzio!

2 komentarze:

  1. I teraz mam ochotę zjeść miód i nutellę :( Sama nie robię, ale mam nadzieję że dasz mi skosztować!

    OdpowiedzUsuń
  2. Oczywiście że dam! to jest naprawdę pyszne!

    OdpowiedzUsuń